Skip to main content

Često postavljana pitanja o kondomima i veličinama kondoma

Često postavljana pitanja

Dobijte odgovore na sva vaša pitanja o kondomima, vašoj veličini kondoma i MISTER SIZE kao pravom kondomu za vas.

S vizijom "Izvrsnost u kondomima", naš kreativni tim u Vinergyu neprestano radi na tome da kondome učini još boljim - još realističnijim. Naša tvrdnja: Seks s kondomom trebao bi biti jednako dobar kao i bez! To je ono čemu težimo svaki dan. Nakon gotovo 20 godina strasti i iskustva s kondomima u pravoj veličini, doveli smo Mister Size na tržište. MISTER SIZE je kondom koji izgleda poput kondoma, štiti poput kondoma - ali se uopće ne osjeća kao uobičajeni kondom kada ga koristite. Zašto? Jer muškarci i žene ne osjećaju gotovo ništa od toga. Ali ne samo da nestajuće mala debljina predstavlja osjetno povećanje užitka: MISTER SIZE dostupan je u sedam različitih veličina- na kraju krajeva, najbolji komad svakog muškarca također je vrlo individualan.

Želite li saznati više o prednostima Mister Size? Sve o tome možete pronaći ovdje

Ovdjemožete jednostavno i praktično izmjeriti veličinu kondoma na 3 različite metode

Sigurnost kontracepcijskih metoda izračunava se prema Pearl Indexu, no nijedna kontracepcija nije 100% sigurna. Kondomi imaju Pearl Index od 2-12. To znači da će na svakih 100 žena koje koriste kondom godinu dana između 2 i 12 zatrudnjeti. U većini slučajeva, visok broj je zbog pogrešaka u aplikaciji. Više o ispravnoj upotrebi možete saznati u FAQ 18. Međutim, kada je riječ o zaštiti od spolno prenosivih bolesti kao što su HIV, sifilis, gonoreja, hepatitis B i hepatitis C, kondom nudi vrlo visoku razinu zaštite.

Kondomi su gumeni, tanki i koriste se tijekom seksa za zaštitu od neželjene trudnoće i spolno prenosivih bolesti. Prije spolnog odnosa moraju se navući preko penisa u erekciji i uz sterilizaciju su jedna od rijetkih kontracepcijskih sredstava koja su dostupna muškarcima.

Kondomi zapravo nemaju nikakvih nuspojava. Međutim, ako ste alergični na lateks, oni mogu izazvati alergijsku reakciju. Oko 2% ljudi pati od alergije na lateks, pa moraju koristiti kondome bez lateksa.

Ostale nuspojave kao što su stezanje, klizanje ili gubitak osjeta smanjuju se ili u potpunosti izbjegavaju ako koristite kondom odgovarajuće veličine.

Gotovo polovica svih parova (48%) koristi pilule, druga polovica (47%) koristi kondom. Sva ostala kontracepcijska sredstva čine samo mali udio. U nekim slučajevima, naravno, koristi se više kontracepcijskih sredstava u isto vrijeme, na pr. B. Kondom i pilula.

Većina muškaraca koristi kondome. Kako bi kondom pružio učinkovitu zaštitu, ključno je da znate pravilno koristiti kondom i da koristite odgovarajuću veličinu kondoma. Osim što štite od trudnoće, kondomi štite i od spolno prenosivih bolesti u usporedbi s drugim kontraceptivima.

Kondomi podliježu Zakonu o medicinskim proizvodima i stoga moraju biti certificirani. To se između ostalog može prepoznati po oznaci CE na pakiranju. Kako bi kondom bio stvarno siguran, trebao bi savršeno pristajati. Premali kondom mogao bi se lakše poderati, a preveliki bi mogao skliznuti.

Da, svaki muškarac može koristiti kondome. Bez obzira na veličinu i oblik penisa, postoji odgovarajući kondom, Mister Size na primjer u 7 različitih veličina od nominalne širine od 47 mm do opsega od 69 mm. Osim toga, svi kondomi su rastezljivi. Problemi s erekcijom često su uzrokovani neprikladnim kondomima. Postoje kondomi bez lateksa za osobe alergične na lateks, ali nažalost još uvijek ne u toliko različitih veličina.

Da, ali morate moći upumpati 18 litara zraka u kondome, a da oni ne puknu. Tako kaže europska norma EN ISO 4074. No, ključno je da ih znate staviti i koristiti tijekom spolnog odnosa. Najčešći razlozi zbog kojih kondom pukne su ili nepravilna uporaba, pogrešna veličina kondomaili nepravilno skladištenje.

Da, jer tijekom oralnog seksa sjeme može ući u tijelo kroz usta i uzrokovati infekciju HIV-om. Posebno tanki kondomi, kao što je Mister Size, također su prikladni za oralni seks.

Ako se erekcija smanji prilikom stavljanja kondoma, to je obično zato što se muškarac boji da ne učini nešto pogrešno kada stavlja kondom ili zato što niste sigurni u otvaranje kondoma koliko biste željeli. Posebno su pogođeni mladi, neiskusni muškarci. Pomaže ako prvo sami koristite kondome i vježbate s njima, čak i kada masturbirate. Zatim, kada vam bude ugodno, možete sami koristiti kondom tijekom odnosa ili neka vam ga stavi vaš partner.

Dogodilo se: pukao je kondom. Kako bi se izbjegla neželjena trudnoća, postoji mogućnost “pilule za jutro poslije”. "Pilula za jutro poslije" uzima se najviše 48 do 72 sata nakon nezgode s kondomom. U svakom slučaju o uzimanju treba razgovarati s ginekologom ili ljekarnikom jer je važno biti medicinski informiran o djelotvornosti i nuspojavama.

Ako su vam kondomi uvijek bili preveliki, možete isprobati Mister Size 47 ili 49. Ovi kondomi imaju nominalnu širinu od 47 ili 49 mm i stoga su manji od 52-54 mm iz drogerije.

U načelu, svi lubrikanti na bazi vode prikladni su za korištenje s kondomima Mister Size. Osim toga, uvijek trebate pogledati pakiranje da vidite preporuča li proizvođač korištenje kondoma. Ne biste trebali koristiti lubrikantne gelove na bazi ulja, poput silikonskog ulja, s kondomima Mister Size jer napadaju lateks.

Svi kondomi, tanki ili debeli, podliježu istom europskom standardu EN ISO 4074. On, na primjer, kaže da morate moći upumpati 18 litara zraka u kondom, a da on ne pukne. Dakle, tanki i debeli kondomi zadovoljavaju iste sigurnosne standarde.

  1. Kondome uvijek treba držati na hladnom i suhom mjestu. Izravno izlaganje toplini uzrokuje krhkost kondoma. Također je važno da je film za brtvljenje neoštećen i da BBD nije prekoračen.
  2. Prilikom kidanja folije za brtvljenje ne smiju se koristiti predmeti s oštrim rubovima poput zuba ili noktiju kako se kondom ne bi oštetio.
  3. Provjerite u kojem smjeru se kondom može odmotati. Ako se ne može odmotati, stavljen je na penis u pogrešnom smjeru. Međutim, sjeme je možda već dospjelo na kondom. Zato se nemoj samo okrenuti, nego upotrijebi novi kondom!
  4. Držite spremnik palcem i kažiprstom kako biste izbjegli stvaranje zračnog džepa. Povucite kožicu malo unazad i zarolajte kondom iz spremnika skroz preko penisa u erekciji.
  5. I mali savjet: uvijek imajte kondome spremne za korištenje u blizini, tako da možete odmah početi bez traženja :-)

Da! Mister Size kondomi su veganski. Kondomi Mister Size ne sadrže životinjske sastojke niti životinjske nusproizvode, niti životinjski sastojci niti nusproizvodi nisu korišteni u procesu proizvodnje niti su testirani na životinjama.

U principu, kondome treba duže vrijeme čuvati samo na temperaturama do najviše 30°C. Kondome također ne biste trebali trajno držati na izravnoj sunčevoj svjetlosti. Međutim, kratkotrajno skladištenje od 3-4 dana na ekstremnoj vrućini do 40°C, primjerice tijekom transporta poštom, u vašem automobilu ili pakirnici, moguće je bez problema. Čak i ljeti svoje kondome možete bez oklijevanja naručiti online ili ih ponijeti sa sobom na putovanje. Više informacija možete pronaći ovdje.

Kondomi ne štite samo od neželjene trudnoće, već i od bolesti poput AIDS-a ili gonoreje/gonoreje. Stoga su kondomi više od puke kontracepcije. Uz odgovarajuću veličinu kondoma, kondom također nudi najbolju moguću sigurnost i osjećaj punine. Pritom se vaš partner ne mora bojati nuspojava hormona pri uzimanju kontracepcijske pilule.

Ne, duljina kondoma nije bitna, možete ga odmotati koliko vam je potrebno. Širina kondoma je važna jer određuje hoće li kondom dobro pristajati. Širina kondoma navedena je kao veličina kondoma. S pravom veličinom kondomaosiguravate najbolju moguću sigurnost i najbolji osjećaj tijekom seksa, jer ništa ne sklizne i ne pritišće neugodno.

Saznajte više o kondomima

7 verschiedene Kondomgrößen von Mister Size an Wäscheleine
Znanje o seksu o kondomima

Odredite pravu veličinu kondoma u 4 jednostavna koraka

Korištenje kondoma prave veličine važno je za dobru zaštitu. Evo kako pronaći pravu veličinu u 4 jednostavna koraka.

Kondom Anwendung
Naši savjeti o kondomima

Korištenje kondoma

Što treba uzeti u obzir pri korištenju kondoma? Evo najvažnijih savjeta prije nego počnete koristiti kondome.

Mister Size Kondome in verschiedenen Größen
Znanje o seksu o kondomima

Kondomi i veličine kondoma: odgovori na sva vaša pitanja

Sve što možete pitati o kondomima i veličinama kondoma je odgovoreno u ovom postu. Kliknite sada da biste pročitali više.