Skip to main content

Alternative mazivu - Koja je najbolja zamjena?

Žlica maslinovog ulja može biti štetnija za kondom od 40 litara zraka upumpanog u njega. Ovdje možete saznati zašto je to tako i koje bi popularne alternative lubrikanata trebale ostati u kuhinji.

Lubrikant – Što ako ga nema u pravom trenutku?

Bez obzira na to jesu li na bazi silikona, na bazi vode, gelovi za zagrijavanje, trnce ili organski - sada postoji veliki broj gelova za podmazivanje. Bilo iz medicinskih razloga ili za porciju dodatne zabave, postoji nešto za svaku potrebu.

Ali što ako prekasno shvatite da je dobro isprobana tuba već prazna? Pomnije smo pogledali popularne kućne lijekove i alternative kako bismo pronašli najbolju zamjenu.

Ovisi o vrsti snošaja

Oralno, vaginalno, analno i sa ili bez kondoma: ovi čimbenici utječu na to može li se određeni lijek koristiti kao zamjena ili ne.

Hrana poput meda popularna je alternativa mazivu za oralni užitak. Jednostavno ga namažite po željenim dijelovima tijela i slatki okus vas doslovno poziva na grickanje. Poljupci i milovanja postaju sasvim nova ljubavna avantura zahvaljujući zlatnoj poslastici.

Med se obično bez problema može koristiti na vanjskom intimnom području i kod muškaraca i kod žena. Jedna egipatska studija čak je otkrila da mješavina jogurta i meda može biti učinkovita protiv vaginalnog soora.

Naravno, nekompatibilnost se ne može isključiti. Ako želite biti sigurni, preporučljivo je koristiti lubrikant s okusom, jer je posebno razvijen za intimno područje.

Ako postoji i penetrativni vaginalni odnos, hrana u pravilu treba ostati u kuhinji. Budući da sluznice često vrlo osjetljivo reagiraju na strane tvari.

Osjetljiva vaginalna flora

Jedan od razloga tome je što sluznica rodnice snažno i nepredvidivo reagira na promjene pH vrijednosti. pH je mjera koja opisuje relativnu kiselinu ili baznost otopine.

Vagina je osjetljiva sredina koja ovisi o prirodnoj ravnoteži mikroorganizama i tekućina. Zdravo vaginalno okruženje obično ima pH od 3,8 do 4,5, što je blago kiselo.

Ako koristite kućne pripravke poput hidratantne kreme ili raznih ulja koja nisu prilagođena ženskoj vaginalnoj flori, mogu promijeniti pH vrijednost i dovesti do gljivica, iritacija i infekcija. Sastojci poput parfema također mogu iritirati intimno područje i izazvati jako peckanje. To se posebno odnosi na ulja za masažu koja nisu izričito označena kao 2-u-1 proizvodi.

Kokosovo ulje kao alternativa lubrikantu

Iznimka je čisto kokosovo ulje: ne samo da se dobro podnosi, već se može koristiti i za intimnu higijenu. Poput meda, kokosovo ulje djeluje kao prirodni lijek za vaginalni soor.

Analno područje možete njegovati i kokosovim uljem. Stoga je praktična zamjena za lubrikant gel za vaginalni ili analni odnos, ali treba uzeti u obzir da lubrikant nestaje brže nego kod pravog (analnog) lubrikant gela. Osim toga, kokosovo ulje se nikada ne smije koristiti s kondomima od lateksa, jer kondomi postaju porozni od masti i ulja.

Isto vrijedi i za mliječnu mast: neki ginekolozi do danas preporučuju upotrebu male količine mliječne masti u području genitalija kao njegu. Stoga se može smatrati zamjenom za mazivo. Međutim, mliječna mast također ima vrlo visok sadržaj masti, što može biti vrlo štetno za kondome od lateksa.

Postoje li druge lubrikantske alternative za analni seks?

Dovoljna količina lubrikanta neophodna je za analni seks, budući da sluznica anusa ne može početi proizvoditi toliko vlage kao sluznica vagine. Suhi analni odnos može uzrokovati jaku bol i iritaciju za sve uključene. Za razliku od nekih filmova za odrasle, s malo pljuskanja nećete daleko stići jer se brzo suši i ne daje nikakvu mazivost.

Masne tvari poput ulja za salatu i vazelina ovdje čine više štete nego koristi. Analna sluznica jednako je osjetljiva kao i sluznica rodnice i sklona je infekcijama.

Postoje brojni gelovi za podmazivanje koji su posebno razvijeni za analni odnos. Obično su dulje i intenzivnije podmazujući od uobičajenih podmazujućih gelova. Stoga je preporučljivo odgoditi analnu avanturu i prije toga nabaviti odgovarajući lubrikant.

Kondomi - Zašto ovdje ne mogu koristiti kućne lijekove poput kokosovog ulja, masti za mlijeko ili losiona?

Kao medicinski proizvod, prema standardu ISO 4074, kondom mora moći primiti 18 litara zraka bez pucanja. Malo kreme ili ulja neće škoditi, zar ne?

Nažalost, lažno je! Zapravo, masne ili uljaste tvari poput kokosovog ulja, maslinovog ulja, vazelina i hidratantnih krema čine mnogo štete. Da bismo razumjeli zašto su te tvari toliko opasne za kondome, prvo moramo razumjeti kako se kondom izrađuje.

Uobičajeni, tj. kondomi bez lateksa, izrađeni su od prirodnog gumenog lateksa. Ovo se prethodno vulkanizira. To znači da se nešto sumpora dodaje gumi pod pritiskom i toplinom. Ovo stvara sumporne mostove, tj. mnogo malih veza unutar materijala. Kemijska reakcija osigurava da materijal postane mekan i elastičan.

Nestvrdnuta guma imala bi tvrdoglavu konzistenciju, pucala bi kad je hladna i topila bi se kad je vruća. Potpuno nezamislivo kao materijal za automobilske gume, rukavice za čišćenje pa čak i kondome.

Međutim, mineralna ulja i masti mogu napasti ove kemijske sumporne mostove unutar gume i narušiti strukturu materijala. To je također zbog činjenice da prirodni kaučuk jako bubri u mineralnim uljima i mastima. Ako ti mostovi puknu, guma, a samim time i kondom, postaje porozna te nastaju sitna oštećenja i mikropukotine.

Usput, s vremenom će se ovi sumporni mostovi automatski zamijeniti u kisikove mostove, što će također oštetiti gumu. Zato kondomi ne traju vječno, već obično traju oko 5 godina. Međutim, UV svjetlo, vlaga, zrak i drugi čimbenici iz okoliša mogu ubrzati proces, stoga je važno i pravilno skladištenje kondoma.

Stoga preporučujemo da koristite samo lubrikantni gel na bazi vode, a ne kućne lijekove ili alternativne proizvode za kondome.

Što općenito moram uzeti u obzir kod maziva?

Maziva su zapravo vrlo nezahtjevna, ali postoje 3 točke koje treba uzeti u obzir:

  1. Lubrikant se može koristiti za željenu korist, tako da je siguran za igračku ili kondom ako je potrebno
  2. Kao i kondome, gelove za podmazivanje treba čuvati na hladnom, suhom i tamnom mjestu. Ormar ili ladica noćnog ormarića su dobro prilagođeni
  3. Rok trajanja još nije istekao. Iako ga nemaju svi gelovi za podmazivanje, ako ga ima, ne smije se prekoračiti.

Nemam kod sebe lubrikant na bazi vode – mogu li koristiti kondome sa lubrikantom na bazi silikona?

Nažalost, ovdje postaje slično kemijski jer je većina kondoma već unaprijed premazana lubrikantom na bazi silikona. Naši kondomi MISTER SIZE, na primjer, obloženi su visokokvalitetnim, čistim silikonskim uljem (dimetikon).

Problem: Postoje različite vrste silikonskog ulja. Ako sada koristite lubrikantni gel na bazi silikona, moguće je da se silikonsko ulje koje sadrži razlikuje od onog u premazu kondoma.

Ako kombinirate dva različita silikonska ulja, dolazi do kemijske reakcije koja može uzrokovati da kondom postane porozan. Lubrikantne gelove na bazi silikona stoga treba koristiti s kondomima samo ako je njihova kompatibilnost s kondomima od lateksa jasno naznačena na pakiranju.

Što je s lubrikantima na bazi silikona za seksualne igračke?

Lubrikant na bazi silikona izvrstan je dodatak za igračke od stakla ili plastike. Međutim, izričito savjetujemo da ne koristite silikonske igračke, jer su čvrsti silikon igračke i čak čisto silikonsko ulje dva različita materijala. Kada čvrsti silikon dođe u kontakt sa silikonskim uljem, također dolazi do kemijske reakcije koja može napasti i oštetiti čvrsti silikon.

To je zato što je silikonsko ulje neka vrsta otapala za čvrsti silikon, što ga čini krhkim. Stoga ste sigurni ako s igračkama koristite samo lubrikante na bazi vode.

Zaključak: Bolje je nabaviti pravi lubrikant nego poslije požaliti

Eksperimenti u krevetu: Uvijek dobrodošli s položajima i seksualnim praksama, ali budite oprezni s kućnim lijekovima poput lubrikanata. Kreme, jestiva ulja i losioni čine kožu baršunasto mekom, ali mogu iritirati sluznicu intimnog područja i potaknuti infekcije.

Dakle, osim ako proizvod nije posebno dizajniran za genitalije, bolje ga držite podalje od tog osjetljivog područja. Korištenje kondoma postaje vrlo opasno: ulja i masti uzrokuju bubrenje prirodnog gumenog lateksa, što brzo smanjuje sigurnost.

Lubrikanti su sada (gotovo) posvuda: u supermarketima, ljekarnama, drogerijama, na benzinskim postajama i u online trgovinama. I dok je mučno kada morate odgoditi vrući ljubavni čin zbog nedostatka ili prazne cijevi, još je mučnije otići liječniku s gljivičnom infekcijom.

Organski lubrikant MISTER SIZE kao svestrani talent

Visokokvalitetni gel za podmazivanje na bazi vode kao što je MISTER SIZE organski gel za podmazivanje pravi je izbor, posebno za ljude koji žele sigurno i nekomplicirano.

Može se koristiti s igračkama i kondomima bez ikakvih problema, a pogodan je i za analni odnos zahvaljujući svojstvima dugog klizanja. Za razliku od mnogih zamjenskih proizvoda, nema iritantnih sastojaka, kemijskih reakcija ili odgovarajućih materijala koje treba uzeti u obzir - samo pritisnite i neka mokra zabava počne!

Mister Size Bio Gleitgel

MISTER SIZE organski lubrikant

Otkrijte sada - organski lubrikant na bazi vode tvrtke Mister Size ide savršeno uz kondom, baš kao što kondom ide uz vas.

Mister Size
Više artikala

Dobar seks ne mora biti savršen

Čitaj SAD

Pilula – stvarno ravnopravnost u spolovima?

Čitaj SAD

Kondomi i lubrikant: ovako seks teče kao sat

Čitaj SAD