Skip to main content

Svladavanje problema s erekcijom s kondomom - Čvrsta izvedba unatoč gumi

Problemi s erekcijom kod korištenja kondoma česti su i mogu imati različite uzroke. Prema istraživanju Crosbyja i sur. iz 2013. 25% muškaraca reklo je da je ikada imalo problema s erekcijom prilikom stavljanja kondoma. No to ne mora nužno biti povezano s erektilnom disfunkcijom. Psihološki čimbenici često igraju ulogu.

Korištenje kondoma može uzrokovati stres i pritisak za nastup. Misli poput "Nadam se da će ovaj put uspjeti" ili "Prošli put je pošlo po zlu" stvaraju napetu situaciju koja otežava erekciju. Sram ili strah da bi penis mogao biti premalen za kondom ili partnera također može povećati probleme s erekcijom.

No, postoje i čisto fizički razlozi: stavljanje uskog kondoma stvara pritisak na penis i može poremetiti cirkulaciju krvi. To može dovesti do problema s erekcijom, osobito s kondomima koji ne pristaju savršeno. Prava veličina kondoma također je ključna za bezbrižan i siguran seks.

Savjeti za stabilnu erekciju uz kondom

1. Obratite pozornost na veličinu kondoma

Kondom koji je pretijesan ili prelabav može spriječiti erekciju. Provjerite imate li odgovarajuću veličinu kondoma, to ne samo da povećava osjećaj i zabavu, već osigurava i veću sigurnost jer, na primjer, pravi kondom jednostavno ne sklizne.

Sada odredite veličinu kondoma

2. Smanjite uzbuđenje

Pokušajte biti opušteni i smireni kada koristite kondome. Izbjegavajte misli o izvedbi, umjesto toga koncentrirajte se na trenutak i erotsko raspoloženje.

3. Koristite prsten za pijetla

Pijetlovi prstenovi npr. B. od mekanog silikona može pomoći u stabilizaciji erekcije smanjenjem protoka krvi. Međutim, treba ih koristiti pažljivo i samo kratko vrijeme.

4. Stimulirajuća maziva

Lubrikanti sa sastojcima koji blago potiču ili stimuliraju erekciju kao što su L-arginin ili mentol mogu biti korisni u nekim slučajevima. Uvjerite se da nema intolerancije i da je gel odobren za korištenje s kondomima. Da bi bio učinkovit, gel se logično mora nanijeti u kondom, odnosno prije stavljanja kondoma na penis.

5. Adekvatno uzbuđenje

Dajte si dovoljno vremena za stimulaciju i uzbuđenje. Oslobodite se stresa i ometajućih misli, dišite duboko i usredotočite se na svoje zadovoljstvo. Možda ćete također moći povećati svoj libido i potenciju uz pomoć nekoliko dodataka prehrani kao što je naš dodatak prehrani MISTER SIZE.

Više savjeta o tome kako povećati svoju potenciju

6. Odmarajte se

S vremena na vrijeme napravite kratke pauze i promijenite položaje ili aktivnosti. Kratka stanka može smanjiti pritisak.

7. Ispravna primjena

Navucite kondom preko penisa dok je u erekciji. Nepravilna uporaba može utjecati na erekciju.

Pravilno stavite kondom

8. Žene također moraju imati dovoljno vlage

Ako kondom ne može dovoljno kliziti tijekom penetracije, erekcija također može kolabirati. Na primjer, ako vaša partnerica pati od suhoće vagine, spolni odnos ne samo da joj može biti neugodan, već može utjecati i na njezinu vlastitu stabilnost. Masti, ulja i kreme mogu oštetiti kondom, stoga ih nemojte koristiti kao pomoć ili zamjenu za lubrikante. Stoga koristite samo odgovarajuće lubrikante, primjerice one na bazi vode kao što je organski lubrikant MISTER SIZE, koji su također prikladni za korištenje s kondomima.

9. Izbjegavajte ometanja

Misli koje odvlače pozornost od uzbuđenja mogu dovesti do problema s erekcijom. Pokušajte ostati u potpunosti u trenutku. Vanjski stres, na primjer s posla ili obitelji, može biti uzrok.

10. Komunikacija s partnerom

Otvoreni razgovor s vašim partnerom o strahovima ili neizvjesnostima u vezi s korištenjem kondoma može osigurati više opuštanja. Otvoreno razgovarajte o svojim brigama, problemima i strahovima kako bi oba partnera mogla bolje odgovoriti jedno na drugo.

11. Adekvatna tjelovježba – Masturbacija s kondomom

Vježba čini savršene, a to vrijedi i za kondome. Na primjer, uvijek možete koristiti kondom za samozadovoljavanje. Na taj način možete vježbati unaprijed i naviknuti se na osjećaj seksa s kondomom. Kad dođe do spolnog odnosa, već ste navikli na kondom i više nemate nikakvih problema.

12. Stručna pomoć

Ako problemi s erekcijom potraju, liječnički pregled može biti koristan kako bi se isključili organski uzroci poput vaskularne kalcifikacije, hormonalnih poremećaja ili problema sa živcima. Ako svi savjeti ne budu od koristi, može poslužiti i terapija za parove ili seksualno savjetovanje kako bi se riješile moguće psihičke blokade. U načelu, uzroci erektilne disfunkcije ne moraju nužno imati nikakve veze s kondomima:

Drugi razlozi za erektilnu disfunkciju

Zaključak

Sve dok nema fizičkih uzroka, uz pravilan pristup, malo strpljenja i opuštanja, odgovarajuću veličinu kondoma i malo vježbe, lako ćete savladati korištenje kondoma bez problema s erekcijom. Seks s kondomom znači seksualni odnos koji je istovremeno ugodan i siguran.

Ako još uvijek niste sigurni o veličini kondoma, mi u MISTER SIZE-u nudimo vam i prave alate za mjerenje kao što je naš mjerač kondoma, naša aplikacija za mjerenje ili čak mala pakiranja od 3 komada za testiranje bez rizika dok ne pronađete pravu veličinu.

Kupite sada odgovarajuće kondome

Mister Size
Više artikala

Prvi seks: savjeti i informacije kako ga učiniti ugodnim

Čitaj SAD

Što je Pearl Index – i zašto su kondomi dobri!

Čitaj SAD

Pravilno čuvajte kondome

Čitaj SAD