Skip to main content

Nominalna širina za kondome – što je to točno?

Kondomi su dostupni u brojnim različitim veličinama kondoma, koje se mogu jako razlikovati ovisno o proizvodu i proizvođaču. Kako bi vam kondom dobro pristajao, odnosno ne bio prevelik ili premalen za najbolji osjećaj i optimalnu sigurnost, svi kondomi u Europskoj uniji moraju na pakiranju imati naznačenu nazivnu širinu dotičnog kondoma.

Međutim, često postoje mnoga pitanja oko nominalne širine jer nije uvijek sasvim jasno kako je nominalna širina povezana s veličinom vašeg penisa ili kako izračunati odgovarajuću veličinu kondoma.

U nastavku ćemo pokušati odgovoriti na sva vaša pitanja o nazivnoj širini, koja je također na mnogim pakiranjima navedena kao nazivna širina ili standardna širina.

Koja je nazivna širina?

Nazivna širina kondoma ili standardna širina je pokazatelj u skladu s međunarodnom normom za kondome DIN EN ISO 4074 i stoga je jasno definirana. Na ambalaži kondoma pronaći ćete te podatke u obliku mjere u milimetrima, npr. B. u Mister Size od 47mm do 69mm.

Ali što to točno znači i kako se mjeri? Je li to promjer, opseg ili radijus kondoma? Nažalost nema informacija o tome, ali to je polovica opsega kondoma na najužem mjestu.

Ako želite mjeriti, možete položiti kondom potpuno ravno, a zatim izmjeriti širinu na najužem mjestu, npr. Npr., odredite ravnalom i imate nazivnu širinu, jer kada kondom leži ravno imate točno pola opsega.

Tema najužeg mjesta je naravno relevantna samo za kondome koji nisu cilindrični i stoga svugdje iste širine. Osim većine kondoma koji su cilindrični, postoje i oblikovani kondomi koji npr. B. su nešto uži ispod glavića.

Kako mjerite nazivnu širinu?

Kao što je već gore napisano, nazivna širina je polovica opsega na najužem mjestu. Najlakši način da to izmjerite je da kondom položite potpuno ravno i labavo, a zatim ravnalom odredite širinu.

Ovdje je fotografija koja ilustrira kako možete izmjeriti nazivnu širinu kondoma. Položite kondom što ravnije preko ravnala i zatim očitajte širinu:

Ako pri mjerenju širine primijetite malo odstupanje, to je i dalje normalno. Prema ISO 4074, širina može odstupati za +/- 2 mm.

Zašto mjerite pola opsega?

Čak i ako vam na prvu može zvučati zbunjujuće izmjeriti točno polovicu opsega, ovo je najjednostavnija i najjasnija metoda za usporedbu širine kondoma. Normalno je odrediti ili promjer ili cijeli opseg okruglih predmeta, ali to je često težak i neprecizan postupak zbog savitljivog materijala kondoma. Ako ste npr. Na primjer, ako biste mjerili promjer, vjerojatno biste dobili drugačiji rezultat sa svakim mjerenjem. Pogledajte naše slike:

Koliko su široki normalni kondomi?

Većina standardnih kondoma ima standardnu širinu od 52 do 54 mm, iako je ovdje 54 mm često prilično veliko. Kondomi koji se prodaju kao XL ili XXL kondomi obično počinju od nominalne širine od 56 mm. Osobito mali kondomi su manji od 52 mm. Kod mnogih marki kondoma često ćete pronaći normalan kondom i XL kondom, koji je samo malo veći. Budući da s krivom veličinom kondoma pate i sigurnost i vaš osjećaj tijekom spolnog odnosa, u Mister Size možete pronaći kondome širine od 47 mm do 69 mm.

Gdje na ambalaži piše nazivna širina?

Na pakiranju kondoma obično ćete pronaći informacije o nazivnoj širini ili standardnoj širini unutar teksta na poleđini pakiranja. Ponekad se na ambalaži nalazi i simbol s oznakom širine.

Kako pronaći pravu veličinu kondoma?

Naravno, teško je izmjeriti pola opsega vašeg penisa, kao što je slučaj sa širinom kondoma, a kondom ne smije biti prelabav. Kako biste pronašli optimalnu veličinu kondoma, mi u Mister Sizeu smo za vas razvili nekoliko jednostavnih metoda. Na primjer, možete koristiti našu aplikaciju za određivanje veličine kondoma (nije potrebno preuzimanje) ili pogledajte naš članak o tome kako odrediti pravu veličinu kondoma u 4 jednostavna koraka.

Zaključak

Na prvi pogled nominalna širina kondoma može biti pomalo zbunjujuća jer nema nikakve izravne veze sa širinom vašeg penisa. Uz naše jednostavne metode mjerenja, još uvijek možete lako pronaći odgovarajuću veličinu kondoma u bilo kojem trenutku. Veličina kondoma je ekvivalentna nominalnoj širini, tako da kondom veličine 53 ima nominalnu širinu od 53 mm. Nalazi se na prednjoj strani pakiranja samo z. Na primjer, ako je navedeno XL, onda samo bolje pogledajte pakiranje i pronaći ćete negdje i podatak o širini.

Mister Size
Više artikala

Prvi seks: savjeti i informacije kako ga učiniti ugodnim

Čitaj SAD

Što je Pearl Index – i zašto su kondomi dobri!

Čitaj SAD

Pravilno čuvajte kondome

Čitaj SAD