Skip to main content

Kondomi za djecu - kondomi koji rastu s djecom

Želite li znati kada i kako educirati djecu o seksu? Kako ih najbolje pripremiti i zaštititi ili tražite odgovarajuće kondome za djecu?

Onda ste upravo ovdje! U ovom članku ćemo vam reći što trebate znati o spolnom odgoju i kondomima te veličinama kondoma za djecu. Otkrivamo vam i gdje možete kupiti kondome za djecu i adolescente te vas opremamo najvažnijim saznanjima o kondomima.

Zato se vežite jer ovo ne želite propustiti!

U kojoj dobi trebate školovati svoju djecu?

Odgovor na ovo pitanje je vrlo različit, ali u načelu je pravo pojašnjenje stalan proces i idealno ne bi trebalo biti samo jednokratan, ozbiljan razgovor.

Najbolje je da s djecom počnete razgovarati prije 10. godine o temama kao što su pristanak na spolni odnos, trudnoća, spolno prenosive bolesti i pubertet.

Iznad svega, tema kontracepcije posebno je važna u ovom trenutku, jer vaša djeca tu trebaju vašu podršku. Razgovarajte s njima o različitim hormonskim i nehormonskim metodama kontracepcije za žene i muškarce.

Na taj način ih možete pripremiti za godine i iskustva koja dolaze i osigurati da mogu donositi dobre odluke i zaštititi se.

Najbolji način edukacije djece i mladih

Najbolji su otvoreni razgovori primjereni dobi u kojima vam vaša djeca mogu postaviti sva pitanja koja imaju. To se može dogoditi i posve ležerno u svakodnevnom životu.

Ako vam je teško razgovarati o takvim temama ili se samo želite dobro pripremiti, postoji mnogo različitih knjiga, brošura i videa na tu temu.

Usput, vrlo malo škola govori o veličinama kondoma.

Zato je prijeko potrebno da vi, kao roditelj, razgovarate s dječacima i djevojčicama o tome, možda čak i upoznate školu da postoje različite veličine.

Koje kondome kupiti za djecu?

Pronalaženje pravih kondoma za tinejdžere je teško jer penis 12, 13 ili čak 14-godišnjaka često nije u potpunosti izrastao. Ovisno o tome kada počinje pubertet i koliko hormona rasta ima u tijelu, penis može rasti i do 6 godina.

To znači da može potrajati do 18, 19 ili 20 godina da dosegne svoju punu veličinu.

Zbog toga standardni kondomi veličine 52 ili 53 često neće odgovarati, lako će skliznuti ili će biti preuski. To čini snošaj nesigurnim i neugodnim.

Također postoji problem da kondom koji ste prethodno montirali može s vremenom postati premalen kako penis nastavlja rasti. To također ponovno čini seks nesigurnim jer premali kondomi lakše pucaju, neudobni su i mogu utjecati na erekciju. To zauzvrat povećava vjerojatnost nezaštićenog prometa.

Kondomi u malim i velikim veličinama

Zbog toga je za djecu i adolescente osobito važno odrediti točnu veličinu kondoma i koristiti kondome koji praktički rastu s njima.

Možda se nakon mjerenja veličine kondoma pokaže da kondom veličine 47 ili 49 za početak savršeno pristaje. Međutim, nakon nekoliko mjeseci ili godina, veličina može početi štipati i postati neugodna.

Tada, kao i kod kupnje cipela, dolazi vrijeme za ponovno mjerenje, redefiniranje širine ili opsega i prelazak na novu veličinu kondoma.

Inače, duljina penisa ili prepucija nije bitna pri kupnji kondoma. Sasvim je u redu ako se kondom ne odmota u potpunosti ili potpuno ne prekrije penis, sve dok su širina ili obujam ispravni.

Tablica veličina kondoma - kondomi za male i velike penise

U nastavku ćete dobiti pregled različitih veličina kondoma koje možete nabaviti. Većina proizvođača nudi samo kondome u veličinama između 52 i 57.

Ovdje u Mister Size također dobivate mnogo manjih i većih kondoma koji su idealni za male (ili kompaktne) i velike penise.

 

Za opseg penisa

Za promjer penisa

Veličina kondoma 47

manje od 10 cm

manje od 3,18 cm

Veličina kondoma 49

10 - 10,5 cm

3,18 - 3,34 cm

Veličina kondoma 53

10,5 - 12 cm

3,34 - 3,82 cm

Veličina kondoma 57

12,0 - 13,5 cm

3,82 - 4,3 cm

Kondom veličina 60

13,5 - 14,5 cm

4,3 - 4,62 cm

Veličina kondoma 64

14,5 - 15,5 cm

4,62 - 4,93 cm

Veličina kondoma 69

veće od 15,5 cm

viši od 4,93 cm

Gdje kupiti kondome za djecu i adolescente?

Budući da većina trgovina trenutno prodaje samo kondome u standardnim veličinama od 52 do 57, najlakši način da naručite odgovarajuće kondome za djecu je online.

Uglavnom, kondomi se šalju u običnim paketima, što znači da se ne morate brinuti hoće li vaši susjedi (ili roditelji) vidjeti što ste naručili.

Mnogo različitih veličina Mister Size možete pronaći u Müller drogerijama, u mnogim ljekarnama te također u specijaliziranim trgovinama Orion.

Važno znanje o kondomu za djecu

Odabir prave veličine kondoma izvrstan je i važan prvi korak. Ali što onda? Kako se čuvaju kondomi? Kako se pravilno koriste? Što se događa ako jedan pukne ili se zaglavi?

Ovdje možete pronaći sve ove informacije:

Zaključak - kondomi za djecu

Pravilno obrazovanje djece i mladih je važno i treba se odvijati što otvorenije. Jer samo tada djeca imaju priliku uživati u sigurnom seksu, spriječiti trudnoću, zaštititi se i ostati zdrava.

Odabir prave veličine kondoma općenito je važan korak u osiguravanju da se kondomi percipiraju kao nešto korisno i dobro.

Samo s odgovarajućom veličinom kondoma optimalno ste zaštićeni i možete uživati u maksimalnom užitku.

Usput: Ako ćete imati prvi put, sada biste trebali pročitati naš članak o prvom seksu kako bi vaš prvi put bio lijep!

Saznajte više o kondomima

7 verschiedene Kondomgrößen von Mister Size an Wäscheleine
Znanje o seksu o kondomima

Odredite pravu veličinu kondoma u 4 jednostavna koraka

Korištenje kondoma prave veličine važno je za dobru zaštitu. Evo kako pronaći pravu veličinu u 4 jednostavna koraka.

Kondom Anwendung
Naši savjeti o kondomima

Korištenje kondoma

Što treba uzeti u obzir pri korištenju kondoma? Evo najvažnijih savjeta prije nego počnete koristiti kondome.

Mister Size Kondome in verschiedenen Größen
Znanje o seksu o kondomima

Kondomi i veličine kondoma: odgovori na sva vaša pitanja

Sve što možete pitati o kondomima i veličinama kondoma je odgovoreno u ovom postu. Kliknite sada da biste pročitali više.