Skip to main content

Pravilno čuvajte kondome - o čemu morate voditi računa prilikom skladištenja kondoma

Pravilno skladištenje kondoma ima izravan utjecaj na rok trajanja i sigurnost vaših kondoma, stoga biste trebali znati najvažnija pravila skladištenja. Ako se pitate što sve može poći po zlu prilikom skladištenja kondoma, odgovor je: jako puno!

Uglavnom, zapravo je vrlo jednostavno, samo kondome morate čuvati na tamnom i hladnom mjestu. Iz ovoga, međutim, već postoje prve naznake što može poći po zlu s pravilnim skladištenjem. S jedne strane morate paziti na odgovarajuću temperaturu prilikom skladištenja, as druge strane ne smije biti na izravnoj sunčevoj svjetlosti. Osobito ekstremno visoke temperature, ali i visoki tlak ili stalno trenje oštećuju kondom i mogu ga učiniti poroznim ili ostaviti rupu u kondomu.

Dakle, što biste trebali izbjegavati kada spremate kondome?

Kao što je gore opisano, visoke temperature, trenje, izravna sunčeva svjetlost ili visoki tlak oštećuju kondom i smanjuju njegovu trajnost. Oštri ili šiljasti predmeti također se nikada ne smiju čuvati zajedno s kondomima. Stoga biste trebali izbjegavati sljedeće tipične pogreške u skladištenju:

  • Nema skladištenja u torbici - ovdje je kondom izložen i pritisku i često povećanom trenju
  • Nema pohranjivanja u torbi ili ruksaku - i ovdje često postoji rizik od povećanog trenja ili oštrih predmeta koji mogu prouzročiti rupu
  • Nema odlaganja u automobilu ili pretincu za rukavice - to je problem, posebno usred ljeta, jer kada je automobil na suncu, često postane prevruće za kondome
  • Nema skladištenja na izravnom suncu - također i ovdje, npr. B. na prozorskoj dasci, može biti jako vruće, posebno ljeti
  • Budite oprezni usred ljeta na temperaturama iznad 30°C - ako z. Na primjer, ako imate stan pod krovom u kojem je ljeti dulje vrijeme toplije od 30°C, kondome biste trebali staviti u hladnjak, ali kratkotrajne (nekoliko dana) lagane previsoke temperature nisu problem problem

Čuvajte kondome na sigurnom kod kuće

Najbolje mjesto za držanje kondoma u vašem domu obično je noćni ormarić pokraj vašeg kreveta. Ovdje se kondomi obično čuvaju na hladnom i tamnom mjestu i uvijek su pri ruci kada zatrebaju. Kondome je najbolje čuvati u ladici na noćnom ormariću, jer ovisno o modelu može biti prilično vruće direktno ispod noćne lampe, a tamno skladištenje također nije opcija.

Iznimka je sredina ljeta spomenuta gore, s dulje trajanim temperaturama iznad 30°C vaš hladnjak je bolje mjesto za skladištenje.

Kako možete zaštititi kondome dok ste u pokretu?

Ako želite ponijeti svoje kondome sa sobom u pokretu ili na putovanju, jednostavno ih spakirati u novčanik ili ih baciti u ruksak ili torbicu, kao što je gore spomenuto, nije dobra ideja. Zašiljene stvari kao što su olovke ili čak ključevi i trenje između drugih predmeta mogu oštetiti vaše kondome i tada nećete imati siguran kondom pri ruci kada je najvažnije.

Dakle, što možete učiniti da to spriječite? - Samo nabavite malu, stabilnu metalnu ili plastičnu kutiju u koju možete spakirati svoje potrepštine za vrijeme dok ste u pokretu i vaši kondomi su dobro zaštićeni kad ste u pokretu. Sada samo morate paziti da nisu pohranjeni pretoplo usred ljeta.

Mister Size
Više artikala

Iskoristite to više - sa seksualnim fantazijama u vašem osobnom mentalnom kinu

Čitaj SAD

Jedan kao nitko drugi – što su različiti oblici penisa

Čitaj SAD

Imaju li ljudi danas manje seksa?

Čitaj SAD