Skip to main content

Međunarodni dan žena: Nosi li vaš partner kondom prave veličine?

Međunarodni dan žena obilježava se diljem svijeta u srijedu, 8. ožujka, u čast društvenih, ekonomskih, kulturnih i političkih postignuća žena. Ovom smo prilikom razmišljali o tome kako vi kao žena možete vratiti kontrolu nad svojim seksualnim zdravljem kada su u pitanju seks i kontracepcija. Jedan od tih načina je osigurati da vaš partner nosi kondom odgovarajuće veličine za siguran seks.

Ne bismo kupili novi par cipela bez da ih isprobamo, ali mnogi ljudi samo nagađaju o veličini svog kondoma i često na kraju nose pogrešnu veličinu, koja je ili prevelika ili im se čini preuska, što vas dovodi u opasnost od spolno prenosivih bolesti , HIV ili trudnoća mogu.

Zašto je ženama također važno da muškarci imaju odgovarajuću veličinu kondoma?

Jeste li ikada išli do oltara u trgovini ili drogeriji po kondome ili kupili kondome online i jednostavno odabrali prvi koji ste vidjeli? Bez da se zapravo zapitate odgovara li to vašem partneru? - Onda nisi sam.

Ali ako riskirate kada koristite kondome, riskirate i svoje seksualno zdravlje. Kondom djeluje kao fizička barijera između penisa i vagine, sprječavajući prijenos spolne tekućine. Dakle, ako vaš partner ne nosi odgovarajuću veličinu kondoma, to bi moglo značiti da je partnerov kondom prevelik i da bi mogao skliznuti ili da bi se kondom koji je pretijesan mogao potrgati, ne samo da vas izlaže riziku od SPI i HIV-a, već ali i onaj izložen trudnoći. Ako vaš partner ne nosi odgovarajuću veličinu kondoma, kondom može biti neugodan i smanjiti osjetljivost, zbog čega će mu biti neugodno tijekom odnosa, što zauzvrat može utjecati na vaš ljubavni život.

Stoga, ne samo na ovogodišnji Međunarodni dan žena, pobrinite se da vaš partner nosi odgovarajuću veličinu kondoma kako bi seks bio ne samo zabavniji, već i sigurniji.

Treba li kondome biti teško staviti?

Ne. Stavljanje kondoma nikada ne bi trebalo biti teško. Ako je kondom teško staviti ili vam se čini pretijesnim, nosite pogrešnu veličinu, što povećava rizik od pucanja ili skliznuća tijekom odnosa. Kondomi bi trebali biti udobni, ali sigurni - ako vi ili vaš partner smatrate da je kondom pretijesan, možda ćete morati povećati broj. Za siguran seks važno je koristiti kondom odgovarajuće veličine.

Kako da znam koju veličinu kondoma trebam kupiti?

Najbolji način da saznate nosite li kondom odgovarajuće veličine je da izmjerite širinu penisa u erekciji. Normalno, duljina penisa nije važna, jer se kondom može fleksibilno odmotati u duljinu da pokrije cijeli penis. Širina utječe na to koliko će kondom dobro držati tako da vi i vaš partner možete prakticirati sigurniji seks.

Sada, na Međunarodni dan žena, upotrijebite jedan od ovih različitih načina za mjerenje penisa vašeg partnera:

  1. Jednostavno odredite veličinu kondoma pomoću naše aplikacije za mjerenje.
  2. Ispišite našu praktičnu PDF traku za mjerenje - jednostavno je ispišite i izravno izmjerite penis svog partnera.
  3. Naručite praktični mjerač veličine kondoma izravno u svoj dom.
  4. Ili to možete učiniti na staromodan način, koristeći ravnalo ili metar. Kako biste izmjerili širinu, omotajte mjernu vrpcu oko partnerovog penisa u erekciji kako biste dobili opseg penisa u mm. Zatim to možete pretvoriti u veličinu kondoma pomoću naše tablice veličina. Promjer jednostavno izmjerite ravnalom i zatim pogledate na odgovarajuće mjesto u tablici.

Kao i s novim parom cipela, trebali biste isprobati nekoliko kondoma kako biste pronašli savršeni. S našim test setovima možete npr. Na primjer, samo naručite paket od tri kondoma i saznajte koji vam je kondom najudobniji.

Kako s partnerom razgovarati o sigurnom seksu

Znamo da ponekad može biti teško razgovarati o sigurnom seksu sa svojim partnerom, ali to je važan razgovor kako biste bili sigurni da ste vi i vaš partner zaštićeni od spolno prenosivih infekcija, HIV-a i rizika od trudnoće. Evo tri načina na koje možete razgovarati o sigurnom seksu sa svojim partnerom na Međunarodni dan žena:

  1. Vodite razgovor u pravo vrijeme i na pravom mjestu – bez ometanja ili prekidanja.
  2. Budite iskreni jedno prema drugome – otvoreno razgovarajte sa svojim partnerom o svojim strahovima, seksualnoj povijesti ili svim rizicima koje ste poduzeli u prošlosti. Ovo ne samo da povećava emocionalnu vezu i intimnost, već i čini da se oboje osjećate opuštenije tijekom seksa.
  3. Razgovarajte o različitim metodama kontrole rađanja. Postoji mnogo različitih metoda koje možete isprobati, ali kondomi su dvostruko zaštitni, što znači da ste zaštićeni i od spolno prenosivih infekcija i od trudnoće.

Mister Size
Više artikala

Dobar seks ne mora biti savršen

Čitaj SAD

Pilula – stvarno ravnopravnost u spolovima?

Čitaj SAD

Kondomi i lubrikant: ovako seks teče kao sat

Čitaj SAD