Skip to main content

Genitalni piercing i siguran seks s kondomima - je li to moguće?

Saznajte o čemu morate voditi računa kako biste se intimnim nakitom mogli sigurno zaštititi i uvijek biti maksimalno zaštićeni.

Dobro razmislite o odluci da napravite piercing

Kao i uvijek, prvo razmislite, a zatim djelujte, pa u ovom slučaju napravite piercing. Prema istraživanjima, genitalni piercing povećava samopouzdanje i poboljšava seksualni život, a genitalni nakit mnogima privlači pažnju. To je jedan od razloga zašto je mnogima intimni nakit tako privlačan. B. uljepšati bradavice, klitoris, stidne usne, penis ili skrotum. Koriste se razni materijali, ali uglavnom metalni čepovi, prstenovi ili šipke. Uz povećani oralni seks, također treba napomenuti da bušenje jezika ili usne također može imati utjecaja.

Ako želite uljepšati jedan od ovih intimnih dijelova tijela, ne samo da biste trebali unaprijed saznati koje su metode ili varijante piercinga dostupne, već i koje su posljedice i rizici za vas osobno i za vašu sigurnosnu posljedicu u seksualnosti .

Povećan rizik od infekcije

Neki piercingi, poput piercinga skrotuma (Hafada), povećavaju rizik od zaraze spolno prenosivim bolestima. Ova vrsta piercinga stvara novu rupu na intimnom području koja se ne može zaštititi kondomom. Stoga je ovdje potreban oprez, a piercing je možda potrebno prekriti posebnim flasterom prije spolnog odnosa.

Pravi izbor intimnog nakita

U osnovi, trebalo bi biti jasno da su kondomi osjetljivi na metal ili oštre predmete. Uglavnom, s piercingom na genitalijama treba biti vrlo oprezan, tu vam nijedan kondom ne jamči zaštitu. Stoga je najbolje da prije spolnog odnosa skinete nakit, a to naravno posebno vrijedi ako vaš piercing ima sljedeće karakteristike:

  • nervozan
  • zašiljen
  • začinjeno
  • hrapav

Ako je piercing gladak i okrugao, možda je i dalje u redu, ali još uvijek postoji povećan rizik od poderanog kondoma. Ovdje morate sami odvagnuti svoju toleranciju na rizik.

Uglavnom vrijedi sljedeće: presudni su izbor vašeg intimnog nakita i vaša osobna spremnost na rizik. Da, seks s intimnim piercingom i kondomima je moguć, ali nema jamstva za potpunu sigurnost.

Mister Size
Više artikala

Dobar seks ne mora biti savršen

Čitaj SAD

Pilula – stvarno ravnopravnost u spolovima?

Čitaj SAD

Kondomi i lubrikant: ovako seks teče kao sat

Čitaj SAD