Skip to main content

Besplatni kondomi za studente u Njemačkoj

Besplatni kondomi za sve? U mnogim zemljama to je već dugo norma. Francuska je također nedavno odlučila da svi mlađi od 26 godina mogu besplatno dobiti kondome u ljekarnama. Jedan od razloga za ovu političku odluku je sve veći broj slučajeva spolno prenosivih bolesti.

Mi u MISTER SIZE-u smo zgroženi ovom statistikom te zajedno sa Spondomsom želimo skrenuti pozornost na važnost kontracepcije kondomima.

“Posljednjih je godina u Njemačkoj naglo porastao broj infekcija mnogim spolno prenosivim bolestima. To nas jako zabrinjava i želimo učiniti nešto po tom pitanju”,kaže Luis Gunga, jedan od osnivača Spondomsa.

Zato sada zajedno radimo na tome da mladim ljudima u Njemačkoj osiguramo kondome i da ih educiramo o sigurnoj kontracepciji. Studenti nekih sveučilišta i fakulteta stoga od prošlog tjedna (3. tjedan /2023.) besplatno dobivaju kondome MISTER SIZE. Kampanja je započela u kampusu Sveučilišta primijenjenih znanosti Rhein-Main u Wiesbadenu, otvaranjem prvog aparata za kondome, koji može koristiti svaki student. Dodatni dispenzeri s kondomima MISTER SIZE postavljeni su ovog tjedna na Sveučilištu Leuphana u Lüneburgu i TH Cologne u Cologne Deutzu.

Budući da kondom dobro štiti samo ako se ne trga i ne sklizne, u navedenom dozatoru kondoma zastupljeno je svih 7 MISTER SIZE veličina. Tu je i Mister Size metar s kojim možete brzo i jednostavno izmjeriti koja veličina kondoma odgovara vašem najboljem komadu. S jedne strane, to povećava sigurnost kontracepcije, s druge strane, vjerojatnije je da će se kondomi nositi ako udobno pristaju.

Sve u svemu, studenti su projekt doživjeli vrlo pozitivno. "Očekujemo da će projekt biti vrlo dobro prihvaćen i da će se dobro iskoristiti u mnogim događajima u našoj AStA", kaže Max iz AStA na Sveučilištu u Lüneburgu o projektu. Studente posebno veseli što su kondomi MISTER SIZE dostupni u različitim veličinama, što znači da će u budućnosti biti manje nezgoda.

Sretni smo zbog sjajnih povratnih informacija studenata o našim kondomima MISTER SIZE i zahvaljujemo Spondomsu na uzbudljivoj suradnji.

Za sve one koji ne mogu nabaviti prave kondome na svom sveučilištu, a ipak žele koristiti pravi kondom za kontracepciju, tu su naša jeftina probna pakiranja Mister Size za početak.

Sada otkrijte probne pakete Mister Size

Mister Size
Više artikala

Dobar seks ne mora biti savršen

Čitaj SAD

Pilula – stvarno ravnopravnost u spolovima?

Čitaj SAD

Kondomi i lubrikant: ovako seks teče kao sat

Čitaj SAD