Skip to main content

Proljetno buđenje: 5 savjeta za nezaboravne orgazme

Tko ne voli intenzivne orgazme? Ponekad naš seksualni život zapne u nekoj vrsti kolotečine u kojoj se seksualno zadovoljstvo smanjuje - evo pet savjeta za bolje orgazme ovog proljeća.

Više masturbirati

Da, dobro ste čuli - više masturbacije dovodi do intenzivnijih orgazama. Istražujući svoja intimna tijela ne samo da ćete postati svjesniji svog tijela, već možete otkriti nove i drugačije ugodne senzacije i osjećaje koji će povećati seksualni užitak i oboružati vas insajderskim znanjem koje ćete sljedeći put podijeliti sa svojim partnerom. Ako patite od preuranjene ejakulacije ili prebrzog orgazma, masturbacijom možete istrenirati svoje tijelo da još malo pričeka. To funkcionira tako da, primjerice, zastanete 30 sekundi kad osjetite da ćete doći do vrhunca. Što dulje pauzirate i naučite si uzeti vremena, dulje možete ustrajati dok ne dosegnete vrhunac užitka koji će vas na kraju dovesti do orgazma.

Uzmite si vremena za predigru

Znamo da može biti primamljivo preskočiti predigru i odmah prijeći na snošaj, pogotovo kada nemate vremena ili energije. Međutim, ako preskočite predigru, propuštate cijeli niz seksualnih užitaka prije nego što postignete orgazam. Tijekom predigre tijelo oslobađa nekoliko hormona za dobro raspoloženje koji pomažu povećati zadovoljstvo tijekom vrhunca. Dopamin, neurotransmiter odgovoran za potragu za zadovoljstvom i nagradom, oslobađa se tijekom predigre i dovodi do povećanog osjećaja zadovoljstva i iščekivanja, dok oksitocin, "hormon maženja", pomaže u jačanju veze i intimnosti između vas i vašeg partnera kako bi osnažio partnere . Također, predigra pomaže pripremiti tijelo za snošaj tako što stimulira erogene zone, pojačava dotok krvi u genitalije, "mokri" te steže mišiće za intenzivniji orgazam. Dakle, ako ste posljednji put preskočili predigru, vrijeme je da je vratite u svoj seksualni život – pitat ćete se kako ste uopće živjeli bez nje!

Začinite svoj seksualni život novim položajima

Da se razumijemo, lako je upasti u seksualnu kolotečinu, pogotovo ako ste s partnerom dugo vremena. Možemo birati svoje omiljene položaje svaki put kada imamo snošaj, koji će vjerojatno biti ili misionarski, kaubojka ili doggy style. No s više od 64 položaja u Kama Sutri, postoji velik broj položaja i tehnika s kojima možda niste upoznati, a koji mogu povećati šanse za intenzivnije i ugodnije orgazme. Osim toga, pronalaženje novog omiljenog položaja može biti sjajan način da se povežete sa svojim partnerom i zabavite dok minimalizirate seksualnu dosadu. Na primjer, ako nikada niste doživjeli vaginalni orgazam, promjena položaja koji stimulira G-točku može dovesti do toga da doživite više seksualnog užitka i intenzivniji orgazam.

Naučite pravilnu tehniku disanja

Tantričko disanje je tehnika koja može povećati seksualni užitak i dovesti do intenzivnijih orgazama povećanjem osjetljivosti, svijesti i seksualne energije u našem tijelu. To se postiže fokusiranjem na polagano, duboko disanje dok zamišljate protok seksualne energije koja teče tijelom tijekom snošaja. Vjeruje se da ova tehnika povećava protok krvi i osjetljivost u genitalnom području, što dovodi do većeg uzbuđenja i seksualnog užitka. Dakle, ako želite doživjeti intenzivnije orgazme, isprobajte ovu tehniku.

  • Dišite polako i duboko kroz nos oko 5 sekundi.
  • Dok udišete, trebali biste osjetiti kako vam se želudac diže—to se zove dijafragmalno disanje i može pomoći u povećanju i kontroli seksualnog uzbuđenja.
  • Zadržite dah 1-2 sekunde.
  • Polako izdišite kroz nos oko 5 sekundi.

Što više prakticirate ovu tehniku, to ćete lakše postići dulje i intenzivnije orgazme.

Provjerite koristite li kondom odgovarajuće veličine

Jedan od najvećih mitova je da su kondomi neudobni - a ova zabluda ne može biti dalje od istine. Razlog zašto neki ljudi ne vole kondome je taj što nose pogrešnu veličinu, što smanjuje seksualno zadovoljstvo, a istovremeno ga čini nesigurnim. Preveliki kondom može skliznuti tijekom spolnog odnosa, smanjujući stimulaciju i trenje ako nije čvrsto pričvršćen za penis, dok preuski kondom može stisnuti osovinu, uzrokujući nelagodu ili smanjeni protok krvi. Ako se zbog nošenja kondoma više brinete o samom kondomu ili ako se osjećate neugodno s njim, tada se možete manje fokusirati na seksualno iskustvo i manje uživati u snošaju. Kako biste povećali svoje šanse za intenzivniji orgazam, trebali biste se pobrinuti da koristite pravu veličinu kondoma. Iskoristite priliku sada i brzo i jednostavno odredite pravu veličinu kondoma za sebe.

Sada odredite veličinu kondoma

Mister Size
Više artikala

Dobar seks ne mora biti savršen

Čitaj SAD

Pilula – stvarno ravnopravnost u spolovima?

Čitaj SAD

Kondomi i lubrikant: ovako seks teče kao sat

Čitaj SAD