Skip to main content

Jedan kao nitko drugi – što su različiti oblici penisa

Svaka osoba je drugačija. To se ne vidi samo na ulici, već iu krevetu. Naime, kada odjeća padne i čovjek otkrije kako je sazdan njegov najbolji komad. Ili drugim riječima: kakav oblik penisa ima. Jer neki ljudi vjeruju da ne samo da možete pročitati ponašanje tijekom seksa, već i izvući zaključke o karakteru. Pa sada Tacheles: Je li to stvarno istina? I koji oblici penisa uopće postoje?

Koji oblici penisa postoje? I što one znače?

Kako se točno zovu različiti oblici penisa uvijek ovisi o tome koga pitate. U svojoj "Knjizi o penisu", belgijska psihologinja i istraživačica seksa Goedele Liekens prvenstvenorazlikuje četiri oblika - i ima konkretnu predodžbu o tipu muškarca iza njih:

Mali, ali pametan: "Strijela" - također nazvana "Dietrich"

Liekens opisuje "strijelu" kao penis koji je prilično malen i tanak i ima čvrste, glatke testise. Ovaj oblik drugi nazivaju i "Dietrich", što zapravo puno bolje pristaje. Budući da manja veličina možda nema wow efekt velikog penisa, ali nudi neke lijepe mogućnosti tijekom seksa.

Muškarac koji stoji iza ovakvog oblika penisa smatra se dobrim ljubavnikom - između ostalog i zato što se s manjim penisom više trudi i spremniji je na eksperimentiranje kako bi svoju partnericu doista usrećio. Osim toga, muškarci sa "strijelom" trebali bi biti empatični i dobri slušatelji.

Savršeno za krevet: "koplje" ili "bušilica"

Muškarci naoružani kopljem ostavljaju dobar vizualni dojam s dugim, proporcionalnim penisom i zategnutim testisima i rijetko pobuđuju osjećaj: "Ali moglo bi biti duže..." Koplje se često zavija lijevo ili desno – ali on zna kako se njime vješto služiti.

Dakle, idealan za krevet, ali za dugotrajnu vezu "koplje" ili "svrdlica" smatra se krajnje neprikladnim. Zbog svoje opreme ima laganu igru - pa mu je prilično teško posvetiti se i potom ostati vjeran. Što je šteta, jer inače je savršen pratilac za sve što je zabavno.

Velik i uporan: štap

"Cudgel" je oblik penisa s wow efektom jer je značajno duži i deblji od svih ostalih. Njegov nositelj smatra se izuzetno upornim i voli imati glavnu riječ - kako u krevetu, tako iu vezama općenito. Zauzvrat, on je vjeran pratilac, može se dobro brinuti o kući i čak se kaže da je dobar plesač. No, veličina spolovila ima jednu manu: muškarac s njom mora biti mnogo pažljiviji kako se zadovoljstvo ne bi pretvorilo u bol. To posebno vrijedi za analni seks.

Sreća za nešto čvrsto: mlinski kamen

"Mlinski kamen" ili "nakovanj" je nešto deblji od trupca, ali mnogo kraći i podupiru ga prilično veliki testisi. Muškarac koji stoji iza toga trebao bi biti prava sreća za dugoročne veze i brak - jer on stavlja obitelj u središte i brine o svojim ljudima srca. To se odnosi i na krevet, gdje se smatra vrlo pažljivim i kreativnim ljubavnikom. Dakle, savršen izbor za prizemni život.

A ako penis izgleda drugačije?

Naravno, ova četiri oblika penisa samo su jedan od načina da se opiše najbolji komad u svim njegovim varijacijama. A oni nisu dovoljni da adekvatno opišu raznolikost iza struka. Drugim riječima, ne možete jednostavno staviti penis u kutiju (jer bi to boljelo). Ali ipak postoje dvije osnovne karakteristike o kojima muškarci češće razmišljaju:

Što je bolje - ravno ili zakrivljeno?

Kod nekih je najbolji dio usmjeren ravno kao munja u smjeru vašeg partnera, kod drugih može doći do skretanja lijevo ili desno. Ako je vaš penis sklon savijanju, nemojte to shvatiti metaforički i ne brinite - otprilike polovica svih muškaraca ima penis koji se naginje u stranu. Dakle, to je sasvim normalno i može biti čak i vrlo praktično: jer uz ispravan položaj, krivulja je savršena za postizanje G-točke. Stoga samo isprobajte i uživajte u dobrom osjećaju!

Usput, zakrivljenost ima vrlo jednostavan razlog: postoje tri velika kavernozna tijela u penisu, koja su puna krvi kada "postanu tvrda". Često jednostavno nisu iste dužine, pa je penis na najkraćoj strani povučen unatrag i samim tim nagnut u jednom smjeru.

Obrezani ili neobrezani?

Hoće li netko biti obrezan ili neobrezan obično odlučuju roditelji – na primjer iz vjerskih razloga. Obično nemate kontrolu nad tim. Naravno, obrezivanje je i dalje moguće u odrasloj dobi, ali kaže se da je prilično neugodno i jednostavno nije potrebno. (Svatko tko je gledao "Shameless"vjerojatno će se sjetiti što je Carl prošao...)

Mnoge žene baš i ne mare je li penis obrezan - sve dok je osobna higijena dobra i muškarac također pere ispod kožice. Inače, obrezani penis se smatra manje osjetljivim - ali postoje i suprotna iskustva. A ako imate neobrezan penis, trebali biste povući kožicu prije no što stavite kondom. Inače je tako kako jest. Nema razloga previše brinuti o tome.

A sada, da skratimo: je li oblik penisa doista toliko bitan?

Naravno da je bitno kako je penis oblikovan - ali oblik i veličina ne određuju koliko je dobar ili loš naš seks. Oblik penisa također malo govori o karakteru – osim ako je muškarac pod jakim utjecajem sumnje u sebe ili raspoloženja, što bi bila šteta. Zato samo ne dopustite da previše utječe na vas. Sve dok se dobro slažete i usrećujete jedno drugo tijekom seksa, svaki oblik penisa je savršen.

Kao muškarac, trebali biste jednostavno biti tip kakav želite biti - i uz malo kreativnosti postići najbolje za svoj oblik penisa. Ako imate ikakvih nedoumica, samo budite svjesni: ne možemo birati svoja tijela - a kuknjava ili sumnja nema nikakve koristi, već u najboljem slučaju stavlja u sjenu naše snage. Zato trebamo radije cijeniti ono što nam je dano i onda to maksimalno iskoristiti. Sasvim je u redu i važno moći reći: Volim svoj penis!Jer s pravim stavom možete biti dobar ljubavnik bilo kojeg oblika i veličine.

Zato savjet za vašeg partnera: nemojte previše težiti veličini i obliku i uživajte u penisu kakav god on bio. Ako već treba biti nešto drugačije, postoji barem veliki izbor prikladnih silikonskih drugarica za igru. Zato budite kreativni, bilo s muškarcem ili igračkom – isplati se!

Mister Size
Više artikala

Dobar seks ne mora biti savršen

Čitaj SAD

Pilula – stvarno ravnopravnost u spolovima?

Čitaj SAD

Kondomi i lubrikant: ovako seks teče kao sat

Čitaj SAD