Skip to main content

Slow Sex: Što je to, kako djeluje i koje su prednosti

Slow sex je jednostavno dosadan, spori seks? Nema šanse! Iza pomalo varljivog imena krije se zemlja čuda erotike, užitka i intimnosti za muškarce i žene. Čak i s problemima s erekcijom i bez erekcije možete imati spor seks.

Znatiželjan? Onda se zabavite čitajući!

Što je slow sex?

Izraz spori seks pomalo je pogrešan jer se ne radi samo o sporijem seksu.

Spori seks puno je više svjesno usporavanje s kojim pritisak za izvođenjem i potraga za orgazmom odlijeću iz spavaće sobe kako bi napravili mjesta za strastven užitak i istinsku intimnost.

Pogotovo u današnje vrijeme sve mora biti brže, veće i bolje i takav stav brzo sklizne u krevet. Ovaj pritisak za izvođenjem može dovesti do toga da muškarci imaju problema s erekcijom, žene više nemaju orgazam i seks kao cjelina ne ispunjava.

Polagani seks pomaže upravo u tome, radi se o ponovnom ispravnom osjećaju sebe, svog tijela i partnera i uživanju u seksu sa ili bez orgazma.

Što vam je potrebno za slow sex?

Uglavnom, sve što vam treba je volja za isprobavanjem nečeg novog i (puno) vremena. Uostalom, o tome se i radi:

Odvojiti vrijeme za opušteno uživanje i intimu.

Kondom je od velike pomoći muškarcima jer vam omogućuje dulje trajanje. Svakako provjerite jeste li odabrali pravu veličinu kondoma da možete sve osjetiti, da se krvotok ne poremeti ili da ne morate uvijek provjeravati je li još tu.

U osnovi, vi ili vaš partner ne trebate erekciju da biste uživali u sporom seksu.

Kako spori seks funkcionira?

Najvažniji napredak:

Ne postoji ispravan ili pogrešan spori seks.

Prije nego počnete, provjerite jeste li isključili ili uklonili sve izvore smetnji. To znači da bi pametni telefoni, budilice, televizori, računala, a u idealnom slučaju čak i zvono na vratima trebali biti isključeni. Možete okrenuti satove, skinuti ih ili odložiti.

Prije nego što počnete, trebali biste otići na WC, nešto popiti i pripremiti ručnike kako ne biste morali ustati između.

Kada budete spremni, možete se udobno smjestiti. Skinite jedno drugo ili legnite goli jedno uz drugo, počnite se opuštati i smjestiti. Kako ćete dalje nastaviti ovisi o vama.

Možete polako istraživati svoje tijelo prstima ili usnama, testirati kakav je osjećaj i imati duge poljupce. Uzbuđenje se također može polako povećati nježnim masažama ili maženjem.

Isprobajte nove dodire, napustite poznate staze, izbjegavajte klasične erogene zone na početku prije nego što nježno držite ili milujete partnerov penis ili vulvu bez puno pokreta.

Preporučujemo da za ovaj dio odvojite oko 30 do 60 minuta.

Ako su pritisak i stres razlozi za probleme s erekcijom, oni su do tog vremena možda nestali. Čak i ako vi ili vaš partner nemate erekciju, možete nastaviti sa sljedećim koracima i različitim položajima kako biste svojoj igri dodali raznolikost.

Čak i bez erekcije, penis se može umetnuti ako je potrebno. Da biste to učinili, držite ga jednom rukom za dršku, a drugom rukom za glavić, dok je kožica, ako postoji, povučena unatrag. Penis se zatim umetne poput mekanog tampona.

U suprotnom, možete se povezati kada budete spremni ili želite. Koji su položaji posebno pogodni za polagani seks, otkrit ćemo vam uskoro.

Nakon što se povežete, posebno je važno ne upasti u stare obrasce. Zapamtite, radi se o tome da vas osjetimo i povećamo vaše uzbuđenje. Za to nije potrebna (čvrsta) erekcija niti stalno kretanje.

Koji je najbolji položaj za polagani seks?

Svi seksualni položaji koji dopuštaju puno fizičkog kontakta, kontakta očima i romantike su idealni:

misionarski položaj

Ovu poziciju vam vjerojatno ne moramo objašnjavati. Na vrhu su ili muškarac ili žena. Ovaj položaj je jednostavan i možete ga držati satima bez ikakvog napora. Ovdje se mogu razmjenjivati poljupci, milovanja i sve ostale nježnosti.

Položaj žlice

U položaju žlice oboje ležite na boku. Muškarac leži, malo pomaknut, odostraga na njezinoj stražnjici i tako se može povezati s njom. On je u savršenoj poziciji da je miluje.

Zbunjeni anđeo

Užasnuti anđeo sličan je položaju žlice. Jedina je razlika u tome što oba partnera savijaju noge i povlače se prema gornjem dijelu tijela.

Zen Break

U zen pauzi, muškarac leži na boku na leđima s jednom nogom savijenom da se lagano okrene prema njoj. Ona također leži na boku, okrenuta prema njemu i prebacivši nogu preko njega i njegovog struka. Tako oboje mogu opušteno ležati i imati dovoljno prostora za nježnosti.

Lotosov cvijet

Potreban vam je određeni stupanj pokretljivosti za lotosov cvijet, ali onda je to prekrasan intiman i emotivan seksualni položaj. Prvo sjedne u opušteni položaj prekriženih nogu. Zatim omota noge oko njega dok polako sjeda na njega i spaja se s njim. Tako oboje možete uživati u pogledima i dodirima onog drugog čvrsto zagrljeni.

Čarobna planina

Za ovu pozu trebat će vam hrpa jastuka i pokrivača. Zatim ih slažete tako da ona može položiti gornji dio tijela na hrpu. Hrpa mora biti dovoljno čvrsta da se ne sruši ni pri najmanjem pomaku. Muškarac tada legne na nju odostraga tako da gornji dio tijela legne na njena leđa i tako se spoji s njom.

Rezultat je sličan doggy styleu, ali s više kontakta s tijelom i udobnijim položajem.

Kako se normalan seks razlikuje od sporog seksa?

U normalnom seksu fokus je često na orgazmu. Svi bi trebali doći do vrhunca i to što brže, što intenzivnije i što češće.

Polagani seks je sve o osjećaju, intimnosti i nježnosti. Orgazmi su dobrodošli, ali nisu nužni za kvalitetan i zadovoljan provod. Ukorijenjeni obrasci i procesi mogu se prekinuti i mogu se steći nova iskustva.

Nije li polagani seks dosadan?

Individualno je hoće li spori seks dosaditi ili ne. Najbolje je da ga isprobate i vidite kakav je za vas. No, mnogi su jako iznenađeni koliko je polagani seks intenzivan i zadovoljavajući, čak i kada nitko nije doživio orgazam.

Mnogi su još više iznenađeni što su doživjeli vrhunac i bez penetracije jer je uzbuđenje od ove vrste seksa bilo jako veliko.

Odakle spori seks?

Koncept i praksa sporog seksa potječe od seksualne terapeutkinje i autorice Diane Richardson. U svom radu spojila je drevnu kinesku i indijsku filozofiju s modernim seksološkim spoznajama te je napisala brojne knjige.

Knjiga "Spori seks - pronalaženje vremena za ljubav" jedna je od njih. U ovoj knjizi ona dijeli vježbe i ilustracije koje vam mogu pomoći da iskusite ljubav, strast i ispunjavajući seks do duboke starosti.

Zaključak o sporom seksu

Isprobate li polagani seks, imate priliku transformirati svoj seksualni život i partnerstvo te doživjeti ispunjenu erotsku avanturu. To može biti prilika da se svom partneru približite kao nikad prije. Pomoću njega možete prekinuti vječnu potragu za orgazmom i doživjeti istinsku intimu.

Želite saznati više o tome što doista čini dobar seks? Zatim pročitajte naš članak s 5 savjeta za ispunjen seksualni život!

Mister Size
Više artikala

Pravilno stavite kondom - kako to učiniti a da ne budete dosadni

Čitaj SAD

Prijateljstvo+, druženje, otvorene veze i poligamija – o čemu se radi u modernim modelima veza?

Čitaj SAD

Bez obzira koliko velik ili mali - volim svoj penis

Čitaj SAD