Skip to main content

Kondomi u vezi - ubojica zadovoljstva ili must-have?

Možda znate ovo: nakon napornog dana konačno ste došli do točke u kojoj možete na trenutak ostaviti svakodnevicu iza sebe. Približite se - možda ste ga čak učinili malo romantičnijim uz svjetlost svijeća i glazbu. (Ili što god vas dovodi u raspoloženje.) Sve je dobro, prepuno tog iščekivanja trnce. I uz vragolasti pogled sad bi se već sasvim moglo prijeći u vrući dio večeri... da nije bilo onog dosadnog prekida za stavljanje kondoma...

Kondomi se općenito smatraju ubojicama zadovoljstva. Također i posebno u vezama, gdje je zabrinutost oko infekcije u jednom trenutku nestala i samo kontracepcija igra ulogu. Zašto ga se jednostavno ne odreknete kako biste seks učinili ugodnijim? Vrlo jednostavno: jer često postoje dobri razlozi za kondome koje svakako trebate imati na radaru. I seks s kondomom može biti jednako dobar ako ga radite kako treba. Ovdje možete saznati više uz samo nekoliko minuta vašeg vremena čitanja:

Kada su kondomi korisni u vezi?

Naravno, obično je lakše i ljepše bez kondoma kada nema razloga za korištenje. Ali u mnogim situacijama kondomi doista imaju smisla i najbolja su alternativa. Na primjer u sljedeća četiri slučaja:

Ako želite izbjeći hormonsku kontracepciju

Naravno, ako je na pilulama ili nekoj drugoj hormonskoj kontracepciji, kondom vam nije potreban – osim ako ne želite biti sigurni. Ali postoje dobri razlozi da u potpunosti izbjegavate hormone kada koristite kontracepciju. Kod mnogih žena tablete prije ili kasnije pokažu jake nuspojave, a želja za seksom se također može znatno smanjiti. Tada su kondomi savršeni da ponovno možete stvarno uživati u zajedničkim trenucima. I oni su najbolji način da stvarno preuzmete odgovornost za prevenciju kao tim. (Usput, ovo također funkcionira u vezi s NFP-om. S ovim možete barem neko vrijeme ostaviti kondome po strani.)

Za zaštitu od bolesti

Ako želite biti sigurni i kada su u pitanju bolesti, kondomi nude daleko najbolju zaštitu. To se odnosi na mnoge spolno prenosive bolesti, ali i na upale mjehura ili prostate kako se međusobno ne bi zarazile.

U analnom seksu

Ako seks ponekad ide na stražnja vrata, nemojte zaboraviti kondom. Inače muškarcu može biti prilično neugodno ako bakterije dospiju u uretru i dovedu do upale mjehura i/ili prostate. Stoga teško da postoji bolji razlog za kondome u vezi.

Ako se ne želiš petljati

Kondomi imaju ogromnu prednost koja se često zaboravlja: čine seks puno "čišćim". Dakle, ako želite zaštititi novi kauč ili autosjedalice, najbolje je koristiti kondom. Naravno, ovo vrijedi i ako vam se iznenada zaželi seksa na otvorenom dok ste vani.

Činilo mi se kao da ne nosim kondom

Naručite paket s uzorkom

Zašto ne biste trebali odjednom prestati koristiti kondome u vezi

U vezama je čest slučaj da u nekom trenutku jednostavno izostavimo kondome. Uostalom, sada se puno bolje poznajemo i brige oko bolesti i sl. brzo prođu. Ali pazite: samo zato što vjerujete jedno drugome ne znači da ste automatski sigurni. Zato je najbolje da samo zajedno napravite test (npr. HIV) kako biste bili sigurni. Tada ćete se oboje osjećati bolje i još uvijek možete odlučiti želite li ili ne koristiti kondome iz drugih razloga.

Jesu li kondomi doista ubojice zadovoljstva?

Jesu li kondomi doista ubojice zadovoljstva? Svatko tko je ikada imao loše iskustvo s kondomima će naravno odmah reći: Da, definitivno! Ali čekajte malo: jer u većini slučajeva kondom sam po sebi nije ubojica požude, nego se od njega samo pravi bauk, a razlozi zapravo leže negdje drugdje. Tri najveća ubojice zadovoljstva su zapravo:

1. Kondom ne pristaje. Ako je kondom premalen ili prevelik, brzo navlačenje čini se kao da morate provući konac kroz ušicu igle dok nosite rukavice. Nije ni čudo da vrući osjećaji brzo prođu. Zato svakako nabavite kondome odgovarajuće veličine. Najbolji način da to učinite je mjerenje prije i/ili naručivanje odgovarajućeg probnog paketa.

2. Pogrešna tehnika stavljanja kondoma Iskreno, tko je od nas zapravo naučio staviti kondom savršenom tehnikom na satu seksualnog odgoja? To je jedna od onih stvari koje nas nikad ne uče kako treba. Zato je sasvim normalno ako postoji problem s vašom osobnom tehnikom i onaj ozloglašeni "trenutak kondoma" postane dosadan prekid. Ali ne brinite: u našem blogu ćete pronaći detaljne upute sa cool savjetima. A s odgovarajućom veličinom, stvarno je jednostavno i gotovo u nekoliko sekundi.

3. Tvoja glava je spasila kondom kao ubojicu zadovoljstva. Naša glava također igra veliku ulogu u seksu i negativne misli mogu pokvariti najljepše trenutke. Zato je važno da sami odlučite je li nešto dobro ili loše. Umjesto da na kondom gledate kao na ubojicu zadovoljstva, na njega gledajte kao na alat koji čini da se osjećate sigurno. A uz to i mogućnost da se potpuno prepustite tijekom seksa. Ovo pretvara pokrivalo u nešto lijepo što, ako ništa drugo, povećava vašu požudu.

Nakon što isključite ova tri ubojice zadovoljstva, kondom će vrlo brzo postati prirodni suputnik u vašem seksualnom životu. Nakon nekog vremena to vjerojatno nećete ni primijetiti - jer pravi kondom savršeno se ugnijezdi i jedva je primjetan sve dok niste koncentrirani na njega. A mali prekid uskoro se više ne osjeća kao prekid. Ali kao trenutak kada postaje još intenzivniji. ;-)

Uživajte u seksu posvuda - također i posebno s kondomom

Kao što vidite, kondomi nisu ubojice zadovoljstva kakvima se često prikazuju. Naprotiv, oni čine seks još boljim i lakšim ako ih pravilno koristite. Stoga samo provjerite želite li i iz kojih razloga koristiti kondome u vezi. I onda ga pustite kako treba! Možete otići i korak dalje: tako što ćete stavljanje kondoma učiniti zajedničkim ritualom. Proslavite trenutak i iskoristite ga da napalite jedno drugo. Na primjer, stavljanjem kondoma na zavodljiv način - možda čak i ustima. Vidjet ćete: Uz pozitivan stav, seks s kondomom bit će još bolji u budućnosti!

Mister Size
Više artikala

Dobar seks ne mora biti savršen

Čitaj SAD

Pilula – stvarno ravnopravnost u spolovima?

Čitaj SAD

Kondomi i lubrikant: ovako seks teče kao sat

Čitaj SAD