Skip to main content

Kondomi umjesto toaletnog papira

Nijemci gomilaju samo toaletni papir i tjesteninu?

Nije istina, kažu u Mister Sizeu, i kondomi bilježe rast prodaje od gotovo 40 posto.

Isprva je to bila samo mala bilješka, a zatim geg koji je postao viralan na internetu: Francuzi su – tako se govorilo – gomilali kondome tijekom pandemije korone, dok su Nijemci gomilali toaletni papir. Mi u Mister Sizeu ne možemo razumjeti zašto se cijela Europa smijala dosadi između Alpa i Sjevernog mora. Naše brojke, posebno našeg partnerskog dućana Vinico.com, govore nešto sasvim drugo i prikladne su za vraćanje nacionalnog ponosa Nijemaca: Otkako su prisiljeni raditi od kuće i ostati kod kuće, prodaja kondoma je u stalnom porastu. Nakon dva tjedna kućne izolacije imamo porast narudžbi za oko 40 posto. Uvjereni smo: "Što se tiče naše želje za seksom, mi Nijemci smo bolji od naše reputacije."

Čak iu kriznim vremenima Nijemci žele seks

Čak ni u "normalnim" vremenima ne možemo se žaliti na nezainteresiranost za naše proizvode. Nijemci imaju jednako veliku seksualnu želju kao i druge nacionalnosti.

Naš osnivač Jan Vinzenz Krause zna o čemu govori, može se osvrnuti na desetljeća iskustva. Nakon što je Jan Vinzenz Krause kao tada 17-godišnjak u predizbornoj kampanji 1994. dijelio kondome za Rudolfa Scharpinga, za koje je nakon testiranja utvrdio da su nerazumni, zapitao se zašto zapravo kondomi tako loše stoje i time kvare zabava užitka za onoga tko ga nosi. Tako je prvo stažirao kod proizvođača kondoma Billy Boy, koji su poznati diljem Njemačke, a potom je zajedno s bratom programirao prvog svjetskog online savjetnika za kondome. “Želio sam podijeliti znanje koje sam stekao u ovoj oblasti. Muškarci koji su tražili kondom po mjeri bili su oduševljeni. Pa smo došli na sljedeću ideju”. Iz svoje sobe iz djetinjstva u Bonnu pokrenuo je internetsku trgovinu kondoma i uključio cijelu obitelj u posao s kontracepcijom koji je u stalnom porastu.

U potrazi za savršenim kondomom

Danas, četvrt stoljeća kasnije, dječja soba je s grupom tvrtki Vinergy postala poduzeće srednje veličine. I dalje se radi o savršenom kondomu, onom koji pristaje. I zato je izuzetno dobar osjećaj i zabavan. S Mister Sizeom smo postigli cilj. Upravo smo naručili nekoliko milijuna kondoma od našeg proizvođača u Maleziji. Samo u drugom tjednu zabrane kontakta s Coronom - s više vremena za druženje kod kuće - naša partnerska trgovina Vinico.com poslala jenekoliko tisuća isporuka privatnim kupcima, ne uključujući pošiljke trgovcima diljem Europe koji prodaju kondome u svojim internetskim trgovinama. U vrijeme korone čak smo zaposlili više djelatnika kako bismo odgovorili na stalno rastuću potražnju. "Naravno da nam je važna zaštita naših zaposlenika, stoga smo poduzeli odgovarajuće mjere kako bismo ih zaštitili od zaraze virusom."

A što Nijemci rade s kondomima naručenim preko interneta? Sigurno ih koriste brže i s više užitka nego hrpe WC papira.

Mister Size
Više artikala

Pravilno stavite kondom - kako to učiniti a da ne budete dosadni

Čitaj SAD

Prijateljstvo+, druženje, otvorene veze i poligamija – o čemu se radi u modernim modelima veza?

Čitaj SAD

Bez obzira koliko velik ili mali - volim svoj penis

Čitaj SAD