Skip to main content

Dobar seks ne mora biti savršen

pet ideja za ispunjen ljubavni život

Seks je divna stvar - ako ne i najljepša stvar na svijetu. Omogućuje nam mali odmor od svakodnevice i možemo se na nekoliko trenutaka potpuno prepustiti ugodnim osjećajima. Dobar seks dovodi nas na mrvicu bliže osobi s kojom dijelimo te trenutke. I kroz nas propušta male pljuskove sreće koji ponekad potraju i daju nam novu snagu za nadolazeće zadatke. Ali što zapravo definira dobar seks? Što učiniti da bude stvarno tako lijepo kao u našoj mašti i u svim romantičnim filmovima? Jer ponekad stvari ne idu baš onako kako bismo željeli. A nezadovoljavajući seksualni život može brzo postati izazov za vezu. Kako se to može izbjeći? Želimo vam one senzualne trenutke koji vas tjeraju da zaplešete iznutra. Zato za vas imamo pet koraka koji upravo to čine mogućim:

Korak 1

Oslobodite se pritiska za izvođenjem i perfekcionizma! Dobar seks može biti lak...

Vjerojatno ste to već iskusili, a možda ste to vidjeli i kad sam upoznao vašu majku: planirate savršenu novogodišnju noć tjednima i pomno - a onda sve opet krene krivo i večer se kreće između tako dobrog i totalne katastrofe. Razlog za to je relativno jednostavan: vlastita savršenost stoji vam na putu. Što detaljnije nešto isplanirate i što su vaša očekivanja veća, veća je šansa da nešto neće uspjeti i da ćete se zbog toga osjećati loše. Također, napeti ste. A kada ste napeti, puno je lakše pogriješiti. Riješite se ovih stvari i krenite opušteno – osobito kada je u pitanju seks. Vaš ljubavni život nije natjecanje, ne morate nikome ništa dokazivati. Ovo se odnosi na vas međusobno, kao i na vas kao par u odnosu na druge. Ne postoje pravila o tome koliko bi seks trebao biti dobar. Također ne postoji pravilo koliko često sretan par smije imati spolne odnose. Ne uspoređujte se s drugima, nego se u potpunosti usredotočite na sebe. Sve što je dobro za vas uvijek je dopušteno. Bez pritiska očekivanja obično ispadne puno bolje nego što biste zamislili.

korak 2

Uključite se u situaciju – i ostanite spontani.

Prvi korak prati spremnost da se potpuno nepristrano uključite u situaciju. Možda ste to prvotno zamislili potpuno drugačije ili se iznenada dogodilo nešto što niste očekivali. Je li to loše? Naprotiv: nepredviđeni trenuci daju nam priliku za nova i često vrlo uzbudljiva iskustva – ako im ne stojimo na putu. Dobronamjerna masaža može se odjednom pretvoriti u vruću ljubavnu avanturu. Ili se planirani tjedni seks jednostavno pretvori u ugodnu večer maženja, što je barem jednako lijepo na svoj način. Možda ste odjednom umorni i umjesto očekivanog vrhunca zaspite isprepleteni. Želiš li se stvarno ljutiti zbog toga? Ili radije uživajte u tome što ove posebne trenutke možete podijeliti jedno s drugim? Možda vas vaš dragi iznenadi nečim novim - a vi neočekivano imate najbolji seks u životu. Uvijek dajte priliku događajima, uključite se u situaciju i ostanite spontani. Sve dok ne prekršite svoje principe ili ne povrijedite druge u tom procesu, to je najbolji način za dobar seks.

korak 3

Budite otvoreni i imajte hrabrosti eksperimentirati.

Ljudi su bića navika. Skloni smo činiti stvari uvijek iznova na isti način i ne mijenjamo ih mnogo dokle god funkcioniraju. To često dovodi do toga da stvari s vremenom izgube svoju privlačnost. Što se tiče seksa, ovaj oblik navike brzo postaje ubojica zadovoljstva. Zato je ovdje dobro biti malo otvoreniji i probati nešto novo. Naravno, to ne znači da svaki dan morate isprobavati novi položaj. Dovoljno je da trenucima zajedništva s vremena na vrijeme pristupite svježim izgledom: umjesto poznate rutine, iznova istražite drugo tijelo, mijenjajte vrstu dodira, možda upotrijebite kuhinjski stol umjesto kreveta ili sofe. Ako primijetite da oboje postajete malo pustolovniji, seksualne igračke također mogu biti izvrstan dodatak. Postoji toliko mnogo mogućnosti - a zajedničke male avanture jačaju koheziju. Uzgred, to se ne odnosi samo na seks, već i na mnoga druga područja života.

korak 4

Dobar seks znači i razgovor – zato razgovarajte o svojim mislima, iskustvima i željama.

Nažalost, za mnoge ljude seks je još uvijek tabu tema o kojoj se gotovo ne govori. Ali kako znati što vaš partner voli ako o tome ne razgovarate? Otvorenost ovdje može biti nevjerojatno privlačna. Jer dobar seks moguć je samo ako znate svoje želje i ono što drugoga doista pokreće. Vezano uz otvorenost i malo spremnosti na eksperimentiranje, ovdje ćete doživjeti iskustva o kojima ste prije mogli samo sanjati. Ponekad su samo male stvari te koje ovdje čine veliku razliku. Zato razgovarajte jedni s drugima - isplati se! Uzgred, ovo se također odnosi i na trenutke u sredini: dajte jedno drugom savjete i pokažite jedno drugome ako vas nešto posebno uzbuđuje. To se može učiniti riječima, ali i gestama, izražajnim disanjem ili stenjanjem. Osobito je muškarcima to u početku teško - ali učinak je tim izvanredniji.

korak 5

Zajedno stvorite najbolje uvjete za gašenje.

Zamislite da ste na vrhuncu emocija i odjednom zazvoni telefon. Ili promijenite položaj i odjednom vas stropno svjetlo zaslijepi na iznimno neugodan način ili vas prepuna kanta za smeće bulji tupim očima. Kako ne biste izgubili interes zbog takvih remetilačkih čimbenika, trebali biste unaprijed stvoriti dobru atmosferu: s ugodnom rasvjetom (npr. svijeće), atmosferičnom glazbom i što manje prostora za bilo kakve smetnje. Vi najbolje znate što je dobro za tebe - pa napravi situaciju onako kako ti se sviđa. Naravno bez već spomenutog perfekcionizma. A na brzinu stvari ponekad mogu biti drugačije. Samo da se družite i uživate. Isto vrijedi i za um: kako biste se trebali dobro poseksati kad su vam misli još uvijek na popisima obaveza ili nadolazećem ispitu? Napravite mjesta jedno za drugo i držite glavu bez drugih stvari što je više moguće. Uostalom, o tome se možete pobrinuti kasnije. Ili čekate da vodite ljubav dok se ti zadaci ne obave. Ono što je bitno za sam seks najbolje je prethodno razjasniti. Jer ako usred vođenja ljubavi još morate razgovarati o problemima kontracepcije ili provesti nekoliko minuta tražeći kondome, stvar je vjerojatno odmah riješena ili će sljedeći seks u najboljem slučaju biti u redu. Ako umjesto toga stavite pravi kondom, imate nesmetan prijelaz iz predigre u vruću fazu i možete se potpuno prepustiti. Inače, stavljanju kondoma možete pristupiti i na šaljiv način i od toga napraviti ritual. Umjesto dosadnog prekida, još više podgrijavate svoju požudu. Samo probaj.

A sada? – Uživajte u trenutku uz odličan seks.

Uz naših pet koraka stvarate najbolje uvjete za izvrstan seks - stoga je najbolje da počnete odmah i uživate u zajedničkom vremenu. Što se tiče kontracepcije, naravno možete računati na MISTER SIZE. Ovdje možete saznati zašto:

A ako imate još dobrih ideja, podijelite ih s nama. Samo nam napišite komentar ili poruku.Radujemo se tome.

Mister Size
Više artikala

Pravilno stavite kondom - kako to učiniti a da ne budete dosadni

Čitaj SAD

Prijateljstvo+, druženje, otvorene veze i poligamija – o čemu se radi u modernim modelima veza?

Čitaj SAD

Bez obzira koliko velik ili mali - volim svoj penis

Čitaj SAD